Meer, meer, meer… lezen over Griekenland

Gepost door: Corry Gepost op: 8 januari 2011 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vorige week kreeg ik een mailtje van iemand. Ze had in twee avonden het grootste deel van m'n reisverslagen gelezen (vanaf 2006!). Nu kan het natuurlijk zijn dat ze het zó oninteressant vond dat ze zich scrollend door de pagina's heen had gewerkt, maar daar klonk het in de mail niet naar. Sterker, ze was razend enthousiast en wilde MEER, MEER, MEER (Ja echt, zo stond het er!). Tja. Daar had ik niet zo gauw een tevreden stemmend antwoord op. Terwijl ik natuurlijk het liefst JA JA JA wilde antwoorden dacht ik aan het dak van mijn huis. Dat verkeert namelijk in enigszins deplorabele staat. Als het stevig regent en waait tikt de regen steeds vaker behalve op het dak ook op de overloop; binnen dus! Ik dacht aan het oeroude dakraam waaronder ik tijdens het smelten van de sneeuw maar een emmer heb gezet... Zucht, ik bedacht dat een Griekse reis er dit jaar misschien wel niet in zit.

Geen ontkomen aan, het huis vraagt wat extra aandacht. En geld. Dat natuurlijk ook. Want als het dak er dan toch af moet, dan maar meteen goed. Dus ophogen, dakkapellen erin, wat een zee van ruimte gaat dat opleveren! En wat een werk om alles te schilderen, stofferen en in te richten. Dus dat betekent dat de nodige vakantiedagen opgeofferd moeten worden om allereerst op te ruimen en in te pakken, tijdens de verbouwing te opzichteren (is dat eigenlijk wel een Nl-woord?), met troep naar de milieustraat te rijden, koffie en broodjes te verzorgen en daarna de boel boven weer bewoonbaar te maken.  

Dus ik denk dat het zomer in Zeeland zal worden, wat op zich natuurlijk helemáál geen straf is. Groen om de hoek, bruisende stad op loopafstand en strand en zee in fietsbereik. En wie weet lokt de Griekse zon dan toch nog in het najaar. Op Kreta is het tenslotte zo ongeveer het hele jaar door aangenaam vertoeven!

Maar voorlopig reis ik dus door Griekenland vanaf de bank. Ik bekijk mijn foto's af en toe, lees wat reisverslagen van anderen, volg wat Griekenlandblog's met nieuws en lees natuurlijk ook een hele stapel 'Griekenlandboeken' weg. En omdat ik inmiddels weet dat veel mensen dat ook doen en graag wat tips ontvangen, ga ik korte recensies toevoegen aan deze site. Vooral van aanraders, van mezelf en van anderen. Dus, heb je een boek gelezen dat de tijd van lezen meer dan waard was, laat het weten! Mail me een korte beschrijving (wie-wat-waar), wat je van het boek vond en je naam (als je dat wilt; maakt het wat persoonlijker) en ik plaats het op de recensiepagina.

We zijn nog aan het bekijken hoe links kunnen worden gemaakt vanuit de boekenlijst naar deze pagina of recensies. Wordt vervolgd...

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments