Mensenkinderen, wat is het hier WARM!!!

Gepost door: Corry Gepost op: 29 juni 2006 | 0 Reacties

Tags: , ,

Ik dacht dat ik het hier in mei al heel erg warm had gehad... Als ik had geweten dat het nog  veeeeeeel warmer kon... Het is hier in Nafplio (en Iria) nu al een paar dagen 39 graden, zon (uiteraard) en een loeiharde warme wind. Het lijkt of je voortdurend naast een levensgrote fohn staat, die je bijna helemaal omver blaast. Ik denk steeds aan het gedichtje van Annie MG Schmidt over juffrouw Scholten, en vraag me af wanneer ik hier smelt en er slechts een plasje Corry overblijft... Als ik 's morgens om 8.15 wegrijd is het 30 graden, nog redelijk aangenaam. Maar al na een uur of twee is het echt heel erg heet, ons leslokaal heeft geen airco, dus we zweten en wapperen wat af! De talloze flesjes gekoeld water die we achterover slaan zijn nauwelijks bestand tegen deze temperatuur. Je moet doordrinken voordat het warm wordt.. 

 

Het appartement heeft (helaas, helaas) ook geen airco. En ondanks de geweldige isolatie en 'hittebestendige'  bouwwijze, is het ook 's avonds nog onwijs warm binnen. Ik hou alle deuren en ramen de hele dag dicht, en alleen tussen elf en zeven 's nachts gaat alles open om enigszins koele lucht binnen te laten. Mijn wekker gaat om half zeven om zo nog een uurtje in de koelte op het balkon te kunnen zitten. 's Avonds kun je eigenlijk pas na negen uur buiten komen zonder dat onmiddelijk het zweet in straaltjes van je af loopt. Ik doe dan ook vrijwel niets, probeer nog wat in mijn Griekse lesboek te kijken, maar mijn hersens zijn duidelijk op zomerstand overgeschakeld en proberen eveneens energie te besparen. Zelfs de eenvoudigste dialogen kosten nu moeite. 


Het is zelfs te heet om naar het strand te gaan. Gisteren probeerde ik het toch met het voornemen veel te gaan zwemmen. Ik hing dus minimaal een half uur in het water, om het zo koud mogelijk te krijgen. Toen ik eruit kwam (tja je moet er een keer uit..) had ik het na 10 minuten weer al net zo bloody hot als daarvoor. Ook een tweede 'waterdompeling'  hielp niet. Bovendien waaide het zo hard, dat je compleet gezandstraald werd, en ondanks dat een peeling op z'n tijd best lekker is, was dit duidelijk teveel van het goede...


Ik heb me er op zich wel bij neergelegd, en erger me dus maar niet (te veel). Heeft ook geen zin, wordt het niet koeler van.. Ik kijk wat in een tijdschrift, zie elke voetbalwedstrijd en luister naar muziek. En straks ga ik een rondje rijden met de auto (airco op 22 graden... heerlijk!). Er is een wijnroute rond Nemea, volgens mij met borden uitgezet, die ga ik rijden. Zoveel mogelijk zonder uit te stappen... En misschien dan op het eind van de middag nog even zwemmen.

Ik heb deze week (dinsdag) wel een mijlpaal bereikt, ik heb 10.000 KILOMETER gereden!!!


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments