Methoni als een modern sprookje

Gepost door: Corry Gepost op: 11 mei 2012 | 1 Reacties

Tags: ,

Regelmatig krijg ik de vraag waar de foto op de homepage gemaakt is. “Is dat echt in Griekenland?” Ja, zeker, het is (uiteraard..) echt in Griekenland. De foto is gemaakt op het fort van Methoni in mei 2009. Ik was er vroeg, het weer was zonnig en warm en wat heiig boven zee. De sfeer op deze prachtige site was bijna sprookjesachtig, vooral door het decor van de grijzige ruïnes tegen een achtergrond van mistflarden op zee.  

Omdat ik er al zo vroeg was liep ik er met slechts enkele andere bezoekers rond, wat de mystieke werking zeker nog versterkte. Het was er stil en je werd ook van binnen stil door deze bijzondere sfeer. Overal rook het heerlijk en de kleuren van de vele bloemen maakten het plaatje compleet. Heerlijk om zo rond te dolen, de geuren op te snuiven, de aangename warmte van de vroege ochtendzon op je vel te voelen en te ervaren hoe het verleden nog zo dichtbij kan zijn.

Ik heb er erg veel foto’s gemaakt, enkele van de mooiste plaats ik hieronder. Iedereen die het zuiden van de Peloponnesus bezoekt (zuid-west om precies te zijn) kan ik een bezoekje aan Methoni van harte aanbevelen!

Methoni

Methoni

Methoni

Methoni


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Methoni herinner ik me als een heerlijk plaatsje. We hebben er twee keer een super vakantie doorgebracht en is prima als je jonge kinderen hebt. Het fort was/is spannend, de restaurantjes hadden heerlijk eten. Goede herinnering <3

    Posted by Lieneke, 27/05/2012 1:54pm (10 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments