Meubeljacht en ouzo drinken

Gepost door: Corry Gepost op: 25 april 2017 | 0 Reacties

Tags: , ,

assets/2017/_resampled/SetWidth260-IMG2939.JPG

En dan is Pasen weer voorbij. De drukte is eigenlijk ook meteen weer over en relaxed doen we wat boodschappen aan 'de overkant'. Drie minuten met een taxibootje, voor je het weet moet je er al weer uit... Het uitzicht op Poros blijft fantastisch, met ons huisje als een mooie vlek tegen een decor van groen. 

Dinsdagavond wachten we op een rustig terras op de Flying Dolphin uit Piraeus die rond acht uur moet komen. De vierde bewoner is onderweg! En ja hoor, even acht uur stapt Ronald van boord, met een kleine koffer met spullen en een hoofd vol plannen voor het huis. We beloven hem een dagje rust op woensdag zodat hij op donderdag vol energie aan het klusavontuur kan beginnen!

En die rust is natuurlijk maar betrekkelijk. Want de omgeving en het mooie weer nodigen woensdag uit voor een flinke wandeling in 'de bergen'  achter ons huis. Net boven aangekomen worden we verrast door een puber in camouflagepak, die met een 'geweer' heen en weer rent over het pad. Hij mompelt iets dat op goedemorgen lijkt en kruipt al snel onder een struik, weg van het pad. Een eindje verder staat een bankje met rugzakken, kleding en wat niet definieerbare spullen. We horen nog een kreet vanuit de bosjes en begrijpen dat we ons midden in het strijdtoneel bevinden. Ook dat kan op Poros, boven op een rustige berg...

boot

Poros is een mooi eilandje, met heerlijke restaurants, paar leuke kleine winkeltjes en gezellig terrasjes. Maar wat ze niet hebben is een meubelzaak of tuincentrum van enige grootte, die in elk geval de illusie van keuze heeft. En laten we nu net wat stoelen, een bankje en nog wat huiselijke zaken nodig hebben. Christel en ik besluiten daarom om een paar dagen naar Nafplio en Argos te gaan. Op meubeljacht zo gezegd, waarbij we en passant ook nog een stofzuiger en stretcher willen scoren. En eigenlijk ook omdat we zin hebben om weer even door Nafplio te wandelen en te genieten van de mooie groene omgeving er naar toe.

Epidavros

Leuk is het zeker om weer even in Nafplio zijn en ook Argos bevalt ons wel als winkelstad. We zien van alles, maar weinig wat we zoeken. We testen een paar bankjes en stoelen uit, kijken achter deuren en schuttingen en komen tot de slotsom dat er vrijwel overal hetzelfde staat. En dan vooral van het soort meubels dat we niet in het huis en op het terras willen zien. We geven het grotendeels op en als we donderdagavond terugrijden bestaat onze buit uit niet meer dan een authentiek Grieks tafeltje (en dat is dus wel super leuk!), een stofzuiger en een stretcher, maar wel alle drie passend bij de 'fifty shades of blue' in het huis.

keuken

Terwijl wij winkelen zijn Sylvia en Ronald in de keuken aan het werk. De koelkast wordt verplaatst, er komen twee nieuwe kastjes met laden en tatatataaaa... de inductiekookplaat wordt geïnstalleerd! 's Avonds komen de verhuurders op bezoek en ook zij kijken hun ogen uit. We bespreken nog een paar laatste aanpassingen die zij voor hun rekening nemen, heffen het glas op de overeenkomst en worden uitgenodigd om zaterdag een ouzo te komen drinken op een terras. Het tijdstip van één uur bevreemdt ons wel, maar we komen er al snel achter dat een ouzo drinken voor hen betekent dat er heel veel eten bij besteld wordt! Het is gezellig, erg lekker en na een paar wijntjes gaat het ook steeds beter met mijn Grieks...

Met een beetje weemoed kijken we zondagavond terug op deze bijzondere vakantie en vooruit naar de terugreis op maandag. De wekker wordt gezet (vroeg!), de laatste spullen gepakt en we gaan een laatste keer naar beneden om te eten. De volgende ochtend nemen we de Flying Dolphin van 7.40 en kijken nog een laatste keer achterom. Dag Poros, tot over een paar weken!

bootje


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments