Naxos, bekend, gastvrij en blijvend geliefd

Gepost door: Corry Gepost op: 12 juni 2014 | 1 Reacties

Tags: , ,

De Aqua Spirit gaat er ruim drie uur over doen om Naxos te bereiken. En dat is geen straf onder deze condities: zon, heerlijke temperatuur, blauwe zee en de kans om dolfijnen te spotten. We koersen dan ook meteen naar het bovenste dek, ploffen de rugzakken in een hoek en vermaken ons de volgende uren prima met kijken, kletsen en foto's maken.

Rugzakken

Het varen tussen de eilanden is de kers op de taart van een eilandhopvakantie. En de dolfijn die net vóór Naxos een eindje voor de boot een buiteling maakt het toefje slagroom op de kers. Althans voor Christel, de enige die op dat moment net de goede kant op kijkt... Zo'n tocht levert ook altijd prachtige fotoplekjes op, zowel tijdens het varen tussen de eilanden als ook bij het aanleggen in de havens van eilanden waar je zelf niet van boord gaat. In ons geval 'bezoeken' we kort Paros, bekend van eerdere vakanties. Het is een druk aanlegmoment, de boten varen af en aan.

Paros

Aanleggen op Paros

Paros is een van de schakels in verschillende vaarroutes en er leggen dagelijks tal van boten aan. Op Naxos, waar we eventjes een uur arriveren is het wat rustiger en even later wandelen we al relaxed langs de bekende boulevard en terrasjes naar ons vaste hotel. Maria, eigenaresse van hotel Sanoudos, wacht ons op met een koel drankje en de volgende vakantiefase kan beginnen.

Sanoudos

Hotel Sanoudos; foto hieronder het ontbijt.

Ontbijt

Het voordeel van het bezoeken van een eiland waar je al honderd keer bent geweest is dat je niets meer hoeft te zien. Geen 'ben je al hier geweest' of  'daar moet je echt naar toe'. Wij doen gewoon waar we zin in hebben en dat bekijken we per dag. En zo blijkt dat gewoon elke dag strand te zijn.. Heerlijk om de hoek, niet te druk en fijne strandrestaurants. De avonden zijn om wat te wandelen, bij te kletsen met een drankje op terras en heerlijk te eten in een van de vele taverna's. 

Doorkijkje

Doorkijkje naar de haven vanaf een kerkpleintje

Boot

Vissersboot in de haven

Zonsondergang

De zon is onder, tijd voor een drankje met uitzicht...

Nacht

Naxos by night

Meer informatie over Naxos elders op de site

Donderdag 12 juni zwaaien we Sylvia en Ronald uit, zijn varen vandaag naar Rafina om de volgende dag weer terug te vliegen naar huis. Voor Christel en mij een laatste dag op Naxos, morgenmiddag stappen we weer aan boord van de Nel Lines om een voor ons nieuw eiland te bezoeken; Folengandros. Daar gaan we ook de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in dit WK bekijken!

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Prachtig eiland.!

    Posted by Sjef, 21/04/2016 6:54pm (6 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments