Paar foto's Griekenland 2007

Gepost door: Corry Gepost op: 8 juli 2007 | 0 Reacties

Tags:

Ben al weer een dag of vijf thuis. Vandaag eindelijk tijd gehad om de foto's wat uit te zoeken. En nog een paar op het weblog te plaatsen. Ik heb bar weinig foto's eigenlijk. Bij een temperatuur van gemiddeld 38 graden overdag staat je hoofd niet zo naar foto's maken!


We hebben uiteindelijk ook driekwart van de vakantie op het strand en in zee doorgebracht. Te warm nog om je grote teen uit te strekken! Niets voor mij en ik ben ook nog nooit zo moe geweest na een vakantie. Maar van wat eigenlijk? Hoe kun je zo superoververmoeid zijn van niets doen???

Er valt ook weinig over te schrijven. Je maakt bar weinig mee op die manier. Natuurlijk kan ik uitwijden over het heerlijke eten (echt waar, paar superrestaurantjes op Naxos), de wijn, de koele zee, de mensen (de meesten bleven vrolijk ondanks de hitte). Maar ach, dat is toch wel bekende kost.

De hitte is uiteindelijk afgesloten met een paar stormdagen, waarin de temperatuur enkele graden daalde. Er zijn in totaal zo'n 200 brandhaarden geweest. Onder meer is de Parnitha vrijwel geheel door brand verwoest, de berg net net Noorden van Athene. Een prachtig natuurgebied, ook wel de long van Athene genoemd. Doodzonde, van de planten maar vooral ook de vele dieren die er leefden. Voor degenen die nog leven is hun leefgebied wel heel erg aangetast. De discussies in Griekenland zullen nog wel even voortdurend. Er moet nu toch echt iets gebeuren omdat anders in de loop der jaren toch nog heel veel verloren zal gaan. Diverse branden lijken overigens aangestoken, waarbij men met een schuin ook kijkt naar projectontwikkelaars die baat hebben bij een afgebrand stuk natuur.

We zijn niet mee naar Syros geweest. Dus het is uiteindelijk een strandvakantie geworden, tegen wil en dank...

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments