Poros en Syros - op bezoek bij vrienden

Gepost door: Corry Gepost op: 8 juni 2015 | 0 Reacties

Tags: , ,

assets/2015/_resampled/SetWidth260-Poros-water.jpg

Het is altijd leuk om opgehaald te worden en dat is ook op Poros het geval. Spyros, de man van mijn vriendin haalt ons op. Hij woont in de zomermaanden op Poros en zal ons in een paar dagen het hele eiland laten zien. Het hele eiland is wel in een uurtje rond te rijden, maar wij gaan vooral te voet op verkenningstocht. 

De eerste dag bekijken we het witte stadje zelf, prachtig gelegen op twee heuvels, aan een nauwe zeestraat die het eiland scheidt van het vaste land (Peloponnesus). Ik vind het echt een droomstadje met een heel eigen atmosfeer. Rustig en toch bruisend, groen en kleurrijk en vooral heel speciaal door die unieke ligging aan een drukke waterstraat vol snelle veerboten, motorboten, watertaxi's en zeiljachten. Kijken naar zo'n levendig decor verveelt nooit! 

Poros van bovenaf

We maken mooie wandelingen in de boven het stadje gelegen bergen, rusten uit aan het strand en eten heerlijk in diverse eettentjes aan het water. De aanvankelijk geplande vier, vijf dagen worden een week en dan nemen we met moeite afscheid. En zijn er zeker van, hier komen we snel weer eens terug!

Poros straat

Poros

Poros

spin

De volgende stop is Syros, waar andere vrienden van ons een huisje hebben in Ano Syros. Dus ook hier worden we weer opgehaald van de boot! We zijn er vaker geweest maar ook nu weer ontdekken we onbekende stukjes in Ermoupoli. De klimmende wandeling naar Ano Syros draagt daar zeker ook aan bij. Het is verder uiteraard vooral heel gezellig en de dagen vliegen voorbij. 

Syros

 

 

Syros

Syros

Syros

Syros

 

Ik schrijf deze bijdrage máánden nadat ik weer terug ben in Nederland en ik bedenk dat ik de volgende vakanties toch echt meteen m´n blog moet schrijven... Voor deze keer moeten de foto´s het verhaal maar vertellen Wink


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments