Regen in juni

Gepost door: Corry Gepost op: 17 juni 2017 | 0 Reacties

Tags: ,

assets/Uploads/_resampled/SetWidth260-IMG3604.JPG

Zondag 11 juni komt de volgende huisgenoot aan. Christel arriveert met de Flying Dolphin van 15.00 uur en net voordat de boot aanlegt begint het te regenen. Gelukkig zachtjes, maar zodra we het terras van Rota hebben bereikt gaat het gieten. Tijd dus om uitgebreid te gaan lunchen! Tegen vijven kunnen we droog naar huis lopen maar terwijl we de laatste treden nemen tot aan de voordeur begint het opnieuw te plenzen. Om de komende uren niet meer te stoppen... Is dit Griekenland in juni?

De dagen erna verbetert het weer gelukkig steeds meer en woensdag 14 juni is de eerste stranddag. Poros kent verschillende stranden, de een wat dichterbij, de ander wat mooier. Deze vakantie gaan we ze allemaal weer uitproberen en vandaag starten we bij het strand bij het hotel Sirene Blue. Een prachtig strand waar je via het hotel met de lift naar toe gaat. De lift naar beneden dus, 7 verdiepingen lager dan de entree. Altijd weer heel bijzonder om op die manier naar het strand te gaan. Het water is blauwer dan blauw en de strandbedjes liggen heerlijk. Het is zoals op vele plaatsen hier een kiezelstrand, dus waterschoentjes zijn handig om te gaan zwemmen. Rond een uur of twee eten we heerlijk op het terras aan het strand en staren met plezier ins blauwe hinein...

Sirene Blue

Strand bij Sirene Blue resort

Strand

Strand bij Askelli

Eindelijk warm

Het is nu eindelijk echt warm en dat brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee. Zoals muggen. Het huisje is redelijk mugvrij te houden, Ronald heeft in diverse ramen horren bevestigd. We letten uiteraard goed op bij het openen van de buitendeuren en hebben voor alle zekerheid ook klamboes boven de bedden bevestigd. Veranda en balkon zijn echter een ander verhaal...

Christel wordt vrijwel altijd gestoken en is dus meteen de klos wanneer we woensdag eind van de middag een ouzootje doen op het achterbalkon. En ook 's avonds bij het eten in het dorp en daarna bij het wijntje op onze veranda zoemt het vrolijk om ons heen. Totdat we bedenken dat de grootste klamboe van binnen misschien ook wel op het balkon opgehangen kan worden. En inderdaad, we zitten mugvrij, maar of het nu zo gezellig is... Ik ben in elk geval blij dat er geen buren te bekennen zijn en ook het wandelpad langs het huis er 's avonds verlaten bij ligt!

Klamboe

De avonden zijn trouwens vrijwel allemaal prachtig, met de mooiste zonsondergangen in alle kleuren. Nee, de zon zakt hier niet in zee, maar achter de bergen, maar de zee kleurt vaak wel mee met de lucht. Hieronder enkele voorbeelden van de laatste dagen. Nadat de zon is onder gegaan wordt het vrij snel donker en lopen de terrassen vol. Grieken drinken vooral nog koffie, toeristen wijn, ouzo of bier. Eten doet men later, Grieken zelfs pas vanaf een uur of tien.

Sunset

View aan de kade in het westen

Sunset

Zelfde kade, ietsje verder

Sunset

View vanaf ons balkon

Sunset

Ook vanaf het balkon, andere avond

Wij hebben op Poros een aantal favoriete taverna's zoals Spiliada (vlakbij ons huis), Karavolos (super vriendelijke eigenares en niet duur, beetje verstopt en ca 50 meter achter de kade), Yamas (mooi zicht op de ondergaande zon), Poseidon (met de mandjes citroenen op tafel) en Rota (op het centrale pleintje).

Wie meer wil weten over Poros kan de info op deze website lezen, goede informatie en leuk om te lezen!

 

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments