Reis door acht landen volbracht

Gepost door: Corry Gepost op: 20 juli 2013 | 0 Reacties

Tags:

Vrijdagochtend rijden we na een lekker ontbijtje op het gemakje weg, nog even op zoek naar een supermarkt ('bestelling' van een kennis in Nederland regelen) en dan op naar Trier. De grens is verrassend dichtbij, via een ingenieus parcours (paar rondjes rijden) stuiten we ineens op twee douaniers die diverse auto's van de weg plukken, maar ons niet! En zo zitten we al snel op de weg richting Bazel.

Het is altijd prachtig rijden in Zwitserland, zo'n sprookjesachtige omgeving, geweldig. Oké, je moet geen tunnelvrees hebben, ik kan me voorstellen dat de rit dan tamelijk inspannend wordt. De ene tunnel volgt de andere op met als klapstuk de Gotthardtunnel van 17 kilometer. De tocht verloopt voorspoedig. We drinken koffie en eten een halve taartpunt in Beckenried, een leuk plaatsje aan het Vierwoudstedenmeer, net even van de snelweg af. Op een kaart zien we dat dit een veelzijdig wandelgebied is. We zien ook diverse wandelaars en ook een aantal Nederlandse auto's. Na een uurtje hervatten we de reis.

Tomtom

Onze reis van Griekenland naar Nederland (en andersom) gaat door acht landen: Griekenland, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. Verschillende landschappen, verschillende typen wegen en ook het weggebruik is overal anders. In Griekenland en Italië wordt het meest roekeloos gereden, de Zwitsers rijden netjes en in Duitsland wordt behoorlijk hard gereden. Maar de wegen zijn er super, anders dan in Griekenland en Italië. In Frankrijk en Duitsland wordt volop aan de weg gewerkt en hier en daar ontstaat een kleine file. Ook rond Straatsburg is het druk. Zodra we daar voorbij zijn schiet het weer lekker op. De snelweg rijdt door de stad Saarbrücken, een leuke groene stad voor zover we kunnen zien. Tja, er is geen tijd om even te gaan kijken maar wie weet een andere keer. Rond acht uur zijn we in Trier en  eten er  's avonds heerlijke mezedes in het Grieks restaurant Olivenbaum, om nog even in de sfeer te blijven. Als we in het Grieks bestellen vinden ze dat super leuk en levert extra ouzo op...

TrierViehmarkt in Trier

Zaterdagochtend eerst tanken in Luxemburg en we constateren weer hoe goedkoop de benzine daar toch is: 1.39! Heerlijk dat Trier 13 kilometer van de Luxemburgse grens ligt...  Daarna doen we nog een shoprondje door Trier. Aanvankelijk alleen om wat etenswaren in te slaan die hier zo lekker zijn, maar als we zien dat de uitverkoop net is losgebarsten en er nog een hoop leuks in de winkels hangt, is de verleiding gewoon te groot. Het is zonnig en warm en de terrassen zitten overal vol, ook leuk. Na een lekkere lunch bij Nikos en een allerallerlaatste winkelstraat gaan we rond half vier op weg naar Nederland. Om acht uur ben ik thuis en zit mijn Griekenlandreis 2013 er op!

autoKofferbak én achterbank vol

Bas en ik

Paar dagen later. Bas heeft het (samen met Lola) leuk gehad in Westkapelle maar gelukkig vindt hij het thuis ook weer fijn!!

Er volgt nog een kaart van Griekenland met de route.


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments