Reizen uit een boekje

Gepost door: Corry Gepost op: 21 juni 2011 | 4 Reacties

Tags:

Voor veel mensen is vakantie dé gelegenheid om weer eens een hele stapel boeken weg te werken. Of, steeds vaker, de e-reader of I-pad op ontspanstand te zetten en zo'n lekker-weg-lees-boek tevoorschijn te toveren. Zo'n boek dat je op slag in een zorgeloze stemming brengt en het besef van tijd op een lager pitje zet. Heerlijk! Ik heb nog geen vakantie, maar las vorig weekend wel in één ruk een heerlijk vakantieboek uit. Ik deed gewoon net of het vakantie was (Pinksteren, in elk geval dagje extra beschikbaar) en las in twee dagen het boek 'Heimwee naar Griekenland' van Katherine Kizilos. Een complete onderdompeling in het Griekse leven toen het er nog geen crisis was...

De fervente Griekenlandganger weet dat natuurlijk wel. Griekenland is meer dan zon, zee, zand en eilandhoppen. In het boek gaat de Australische Katherine Kizilos op zoek naar het andere Griekenland. Haar vader is in Griekenland geboren, haar roots liggen daar. Ze ontdekt verrassende dingen achter de bekende toeristische beelden. Op de Griekse eilanden die ze bezoekt, komen oude verhalen en moderne zonzoekers samen. Ze is getuige van de gapende kloof tussen de traditionele waarden en het massatoerisme. Op het eind van haar fascinerende reis bezoekt ze het dorp van haar familie, Chrysambela in de Peloponnesus.
Het boek is een boeiend reisverslag en tegelijkertijd een heel persoonlijk verslag. Het is meeslepend geschreven, zodat het wegleggen lastig is. Al in het eerste hoofdstuk waan je je op Syros, maak je mee wat ze beleeft en kijk je uit naar het vervolg van de reis (onder meer Patmos, Ikaria, Santorini, Noord-Griekenland). Heerlijk om te lezen!

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

 • Leuk om te horen Anja! Ja, ik hoop ook van harte dat er nog iets goeds gaat voortkomen uit deze onzekere situatie. Ik heb het te doen met veel mensen daar.
  Groet,
  Corry

  Posted by Corry, 09/07/2011 1:46pm (11 years ago)

 • Hoi Corry,
  Ik vond het ook een heerlijk boek om te lezen. Krijg er meteen zin in om een reis te maken. Boek gaf, al lezend, soms een beetje weemoedig gevoel met de huidige situatie in Griekenland in je gedachten.
  Groet en bedankt!

  Posted by Anja, 07/07/2011 4:30pm (11 years ago)

 • Hoi Ingrid,

  Heerlijk hè, dat soort boeken! Kunnen er niet genoeg geschreven worden ;-)
  Misschien een idee voor jou na dit jaar??

  Groet en tot later!

  Posted by Corry, 04/07/2011 9:59pm (11 years ago)

 • He, hallo Corry!
  Vanuit Ancona, Italie wat leuk dat jij nou ook net dit boek gelezen hebt! Ik heb het op Kythira gelezen , met veel herkenbare en dierbare herinneringen. We Zijn nu met de auto vanuit Nederland op weg naar Kythira. Dinsdag maken we de oversteek naar Patras. Een heel avontuur, we genieten maar ik merk dat ik nu echt naar mijn eiland wil. Na al het georganiseer verlang ik nu naar de rust.
  Veel groeten en we houden contact,
  Ingeborg

  Posted by Ingeborg Schmidt, 04/07/2011 1:08am (11 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments