Thuis op Poros

Gepost door: Corry Gepost op: 2 juni 2017 | 0 Reacties

Tags: , , , ,

assets/Uploads/_resampled/SetWidth260-IMG3223.JPG

Nooit eerder begon ik mijn vakantie in Griekenland bij de Ikea. Maar toch is dit precies wat we nu gaan doen, op jacht naar tuinstoelen, een (slaap)bankje en wat we verder nog voor leuks en nuttigs tegenkomen voor ons spitaki op Poros. Een kop koffie op het vliegveld mag nog net, maar dan snel op pad. En zo komt het dat we rond half zes met een auto volgeladen koers zetten naar Poros; vier tuinstoelen, een tafeltje, een kastje en een topmatrasje rijker. Ik pas nog net erbij op de achterbank van de auto en in de warme zon val ik bijna in slaap tegen de matras.

De rit naar Poros duurt zo'n twee en een half uur, maar onze knorrende magen vragen om een tussenstop in Loutra Oraias Eleni's. In een psarotaverna eten we een heerlijk gegrild visje op het nog stille terras aan het water. De lucht is blauw, er waait een zacht windje en het water kabbelt tegen het keienstrandje. Een kat jaagt op een meeuw, een paar bootjes varen langzaam voorbij. Een bijna perfect decor voor een eerste Griekse maaltijd en we vergeten de raffinaderij aan de horizon...

kat en meeuw

Jonge kat jaagt op meeuw

Werken

Poros is tegenwoordig niet alleen maar vakantie, het is ook nog hard werken in ons 'eigen'  huisje. Dinsdagochtend doe ik meteen een rondje door het huis, op zoek naar de verschillen met april. Mijn zusje en zwager zijn er immer al een week en hebben al een hoop gedaan! Er zijn horren geplaatst, een kraantje gerepareerd en haakjes voor de waslijn en zonwering geplaatst. En ook deze week staat er van alles op het programma. Natuurlijk wel siga siga, tussendoor genieten we van het uitzicht, bijkletsen met vrienden en lekker eten op terras of in de taverna. Het is echt klusweer, niet te warm, soms wat regen maar vaak toch heerlijk om de hele dag buiten te zijn.

uitzicht

Na regen komt zonneschijn...

bbq

Barbecue in elkaar zetten blijkt nog hele klus..

Allemaal beestjes

Deze week binden we ook de strijd aan met alles wat vliegt en kruipt en (volgens ons) niet thuishoort in het huis. De horren waren een eerste stap (al wijzen de nodige muggenbulten op de vindingrijkheid van de mug..), de volgende stap is het verbannen van al wat leeft in en rond afvoerputjes in douches en keuken. Schoonmaken, doorspoelen en vervolgens een afsluitbaar dekseltje erop. Het gaat dicht als je niet doucht, voor de zekerheid eigenlijk, want na de grondige schoonmaakbeurt is er eigenlijk niets meer te zien. Ook worden nog wat randen gekit en kieren afgetapet. We vieren ook deze mijlpaal eind van de dag met lekker eten en een wijntje en bedenken dat het huisje elke dag mooier en comfortabeler wordt.

eten

Woensdag komt dan toch eindelijk de echte weersomslag. Van de ene op de andere dag is het zomer. De lucht wordt helderder, droger en vooral ook blauwer. Dus... op naar het strand! Nog even lui met de auto ("dan kunnen we op de terugweg meteen boodschappen doen") en om half elf liggen we dan toch eindelijk op een strandbedje naar de zee te staren. Wat is het leven toch mooi!

strand

Ochtendje aan het Askelistrand

Afscheid

Donderdag is de laatste vakantiedag van Sylvia en Ronald, dus doen we nog maar een ochtendje strand, gevolgd door een luie middag op ons (min of meer) koele terras en rond zes uur een heerlijk wijntje op het balkon van onze vrienden. Zij wonen op een paar wandelminuten afstand en vanaf hun balkon is ons huisje goed te zien. 

huisje

We klinken op een mooie dag en de vele die er hopelijk nog gaan volgen. Een laatste etentje met z'n allen beneden bij Spiliada (heerlijk!) als voorlopig afscheid van Sylvia en Ronald.

uitzicht

Zonsondergang bekijken vanaf de veranda

Vrijdagochtend zwaai ik ze om acht uur uit bij de boot. Als ze wegvaren loop ik op m'n gemakje naar de bakker en via een mooie route terug naar huis. Tijd voor ontbijt en mijmeren over het vervolg van mijn vakantie. Nog ruim vijf heerlijke weken te gaan...

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments