Tijd voor het eilandgevoel, maar wel gemakkelijk te bereiken met de auto: Lefkas

Gepost door: Corry Gepost op: 6 juni 2008 | 0 Reacties

Tags: , ,

Donderdag 5 juni, het spettert in Preveza! We lopen via de boulevard naar de auto want gaan vandaag op pad naar Lefkas. De lucht ziet er dreigend uit en als we in de auto zitten begint het flink te regenen. Enfin, voor een reisdag niet zo erg. Hoewel, reisdag, je rijdt in een half uurtje naar Lefkada! Dacht ik. Ik had even niet op de Griekse bewegwijzering gerekend en het duurt even voor we Preveza uit zijn. Op een gegeven moment kun je maar beter op je richtinggevoel en de stand van de zon vertrouwen in combinatie met een kaart. En ja hoor, daar is de tunnel... Voor 3 euro rijden we door een prachtige, vrij nieuwe tunnel en zetten vervolgens koers naar Lefkada waar we rond 11 uur aankomen. Het hoofdplaatsje direct na de brug is wat chaotisch maar wel levendig. Aan de talloze zeilboten in de haven en aan de kaden kun je zien dat het een topbestemming is voor zeilers. Dat blijkt later het hele eiland te zijn. Ook in Nidri, waar we eerst doorkomen op weg naar Poros is een drukke kade met zeilboten, en een boot die naar de eilandjes Meganisi en Skorpios vaart. Het is er heel erg toeristisch maar ook levendig en schilderachtig aan de haven en kade. Het uitzicht is prachtig. We drinken wat op een terras en gaan dan door naar Poros. Op Lefkada regent het in elk geval niet en de zon schijnt heerlijk. De wolken boven de bergen zorgen voor een mooie omlijsting... 


Naar het schijnt is Poros een schilderachtig plaatsje aan een prachtige baai in het zuiden. We hebben de naam van een mooi appartementencomplex en gaan kijken. De weg er naar toe is prachtig, maar de afdaling naar Poros-beach behoorlijk, en over een weg die duidelijk ‘under construction' is. Overal half opgevulde gaten in de weg en stukken vers asfalt waar je om heen moet manouvreren. Wat een gedoe. Het plaatsje is stil en warm. Het appartement best in orde, maar het lijkt ons toch niets om hier een week te zitten! Door naar Vasiliki dus, de volgende, en veel ruimere baai. Volgens de Lonely Planet een ‘surfers paradise' vanwege de valwinden 's middags die voor een prima windkracht 6 à 7 zorgen. En dat is ook zo, het is er heerlijk koel. Het is een leuk plaatsje, maar met een klein kiezelstrand dat er niet zo aantrekkelijk uitziet. Dat kan ook komen omdat het zo stil is vanwege het feit dat de lucht niet strakblauw is vandaag. We lunchen hier op een leuk terras, bekijken wat kamers maar besluiten toch terug te rijden naar Nidri om daar aan de rand wat te zoeken. Het is een betere uitvalsbasis als je ook nog naar Meganisi wilt en bijvoorbeeld even aan de westkust wilt kijken. We blijven dan een paar dagen en reizen dan verder voor een laatste weekje aan het strand in Parga en/of Sivota. 

Om 5 uur zitten we op ons ruime balkon in een aardig appartement direct aan het water. Het uizicht is zoals je je een vakantie-uitzicht zou wensen (zie foto). We hebben koffie en verjaardagsgebak (uitgesteld van gisteren) dat we hier tegenover hebben gehaald. Beetje kletsen, boek erbij, hier blijven we nog even!


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments