Van Naxos naar Amorgos

Gepost door: Corry Gepost op: 26 mei 2013 | 0 Reacties

Tags: , ,

Zaterdag is weer een heerlijke stranddag. Een warme zon, knalblauwe lucht en aan het strand een zacht kabbelend zeetje. Wat wil een mens nog meer? Sylvia en Ronald vertrekken morgen naar Paros dus genieten extra van hun laatste dagje Naxos. Voor vanavond hebben we afgesproken met Lienke en Anke, twee zussen die al jaren een vakantiehuisje hebben op Syros, hoog op een heuvel, in Ano Syros om precies te zijn. Ze zijn een weekend op Naxos, met een Griekse vriendin meegekomen die Franse examens afneemt hier.  Om half acht zitten we dan ook met z'n allen aan de wijn en Kitro op het terras van Lemon, aan de boulevard. We wisselen reiservaringen uit en bespreken de situatie in het Griekenland van nu. Ook op Syros gaat de crisis niet ongemerkt voorbij en voor veel mensen valt het niet mee om het dagelijks bestaan goed voort te zetten.

Rond negen uur gaan we eten bij Irini's, een van de beste taverna's in Chora, aan de boulevard. Goede kwaliteit, heel veel keus in mezedes, de kleine (voor)gerechtjes die hier vaak gegeten worden en ook tal van heerlijke hoofdschotels. En super vriendelijk personeel en altijd allerlei extraatjes 'on the house'. Vandaag hebben ze onder meer verse dorade binnen gekregen, die we gegrild gaan eten. Smullen! Ook de kalamaria psita (gegrilde inktvis), bietjessalade, salade met Naxische kaas en de chortakeftedes (groenteburgers) smaken verrukkelijk. Onze ober voorziet Ronald nog eens van een extra schaaltje olijven, veel Naxische kaas en ons allemaal van extra witte wijn en een overheerlijk puddingtoetje 'van het huis'. Het is laat als we teruglopen naar het hotel. De wijn in de benen en de zon nog in ons hoofd...

Zondag vertrekken Sylvia en Ronald. Ze gaan naar Paros en halverwege de week naar Santorini. Anke en Lienke vertrekken met dezelfde boot terug naar Syros. Volgende week zondag ga ik hen bezoeken op Syros. Nu zwaai ik ze allemaal uit en ga daarna wat foto's maken aan de haven en bij de Portara. Het is een prachtige heldere dag, dus super fotoweer. Ik koop alvast een ticket voor mijn boot naar Amorgos morgen. Grappig, het blijkt dezelfde boot te zijn als die waarmee de anderen vanmiddag naar Paros en Syros vertrokken! Om eventjes 10 uur stap ik morgen aan boord, ben benieuwd naar dit voor mij nieuwe eiland. Mijn laptop blijft op Naxos, dus een verslag volgt waarschijnlijk pas donderdag.

Uitzwaaien Uitzwaaien

Daar gaan ze..

Daar gaan ze...

Zicht op Naxos Zicht op Naxos

Portara Portara


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments