Veel tomaten gekregen – dat vraagt om paprika-tomatenchutney

Gepost door: Corry Gepost op: 22 september 2012 | 0 Reacties

Tags: ,

Mijn vader kweekt sinds vorig jaar tomaten in z'n tuin en ik moet zeggen dat gaat erg goed. De zuid-muur in de tuin bij mijn ouders is één groot tomatenwoud. En hoewel de tomaten dit jaar wat langzamer groeiden en rood werden kan er al enige weken volop worden geoogst. Ik heb veel tomaten gekregen en vandaag maar 'ns een voorraad paprika-tomatenchutney gemaakt. Dat is érrug lekker....

De chutney is supermakkelijk te maken en zo klaar. Het onderstaande recept is voor 3 potten van ¼ liter; ik neem altijd 5 of 6 kleinere potjes. Dat deelt makkelijk uit en zo heb je nooit problemen met houdbaarheid. De chutney is ongeopend ca een jaar houdbaar (en is bij mij al véél eerder op!); na opening in de koelkast bewaren (dan ook zeker 2 tot 3 maanden houdbaar).

Nodig: 2 rode paprika's - 500 g tomaten - 250 g uien - 1/8 l rode wijnazijn - 200 g rietsuiker - 1 tl zout - 1 tl rode (of groene) verse pepers, fijngesneden - 1 tl mosterd - ¼ tl paprikapoeder - 1 mespunt kruidnagelpoeder.

De paprika's schoonmaken en in vieren snijden. Was ze, droog af en snijd in dobbelsteentjes. De tomaten ontvellen en in grote stukken snijden. Uien in blokjes snijden. Leg uien, tomaten en paprika in een grote pan en voeg de azijn toe. Laat op een klein vuur, zonder echt te roeren (heel voorzichtig een keer doorroeren kan), bijna alle vocht verdampen. Voeg dan peper, suiker en alle kruiden toe en laat mengsel op hoog vuur snel indikken. Nu voortdurend roeren! Verdeel de chutney over de potten en sluit deze meteen af.

De chutney is na twee weken op smaak en lekker bij gegrild vlees, bij worstjes, bij ham, vleeswaren en op kaas.

tomaten

tomatenchutney


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments