Vrijdag muziekdag in Rethymnon

Gepost door: Corry Gepost op: 15 oktober 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Vrijdagochtend zijn we vroeg uit de veren om vóór het geplande luie stranddagje (ja, ja, de tweede al!) eerst nog een wandeling te gaan maken. Het ontbijt is zo uitgebreid dat dit ook de nodige tijd kost, dus moet de wekker worden gezet. Maar rond half 10 gaan we dan toch op pad. Het is al zo lekker buiten dat we kiezen voor een wandeling over de lange boulevard om zo maximaal van het zich op zee te kunnen genieten. Het is een en al blauw met de afwisseling van kleurige parasols en bedjes die klaar staan. En een enkele vroege vogel die zich al op het strand heeft neergevlijd. Langs de boulevard worden we regelmatig ingehaald of tegemoet gekomen door Griekse joggers met hun I-pod, vrouwen met boodschappentassen en oudjes die schuifelend genieten van de nog relatief koele ochtendzon. Wat een heerlijke dag!

Het is bijna 12 uur als we dan toch richting strand vertrekken om een dagje te luieren en te lezen. Zwemmen in het best nog warme zeewater is geweldig en ook de wandeling over het strand om weer wat kiezels te verzamelen hou ik erin. Nederland is ver weg en het Griekse leven alweer erg gewend.

Livemuziek in theater Fortezza
Via deze website zijn we erachter gekomen dat er vanavond een concert is in het kleine theater op het fort van Rethymnon. Het bijwonen van een openluchtconcert vind ik altijd weer een belevenis en we zijn dan ook vast van plan om te gaan. Het blijkt inderdaad erg leuk te zijn en de locatie is natuurlijk eveneens geweldig. Prachtig uitzicht over de stad, met een zee aan lichtjes en het zachte achtergrondrumoer van stadsgeluiden. Het concert wordt goed bezocht en levert dus genoeg op voor het goede doel van vanavond. Ook belangrijk in deze economisch zware tijden.

Er is sowieso veel live muziek in het stadje deze dagen, in de diverse mezedopolios en bars en ook vanavond hoor je overal gitaar, bouzouki en laika. Voor mij onlosmakelijk verbonden met een ontspannen Griekse sfeer is eten, drinken en naar livemuziek luisteren in de buitenlucht; altijd genieten. Aangezien het Griekse uitgaansleven pas laat begint is het overal druk en gezellig in de binnenstad; ook nog als mijn inwendige klok al roept om een bed en rust. Aangezien die klok bovendien lastig te verzetten is, zijn we vast een van de eersten die eventjes twaalf uur huiswaarts gaan. Morgen weer vroeg op en met de bus naar Georgioupoli.

Strand


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments