Zoete herinneringen van een reislustige tweeling

Gepost door: Corry Gepost op: 7 januari 2018 | 0 Reacties

Tags: ,

assets/2018/_resampled/SetWidth260-IMG7928.JPG

Ze zijn er jaren mee bezig geweest, vooral in hun hoofd. Anke en Lienke van Nugteren, doorgewinterde reizigers en vooral geboren vertellers, ontvingen vorige week hun nieuwste boek van de drukker. "Zijn jullie een tweeling?" is de meest gehoorde vraag in hun leven en als ze daar antwoord op gaan geven kun je er het beste een wijntje bij nemen. Eenmaal aan het vertellen, houden ze niet zomaar weer op. En dan is er nu het boek, over hun reizen naar het Midden-Oosten en natuurlijk naar Griekenland, waar ze zich uiteindelijk (in deeltijd) hebben gevestigd.

Een bezoekje aan Anke en Lienke in hun idyllische huisje in Ano Syros (de bovenstad van Ermoupoli op Syros) levert elke keer weer verrassingen op. Sowieso hun hartverwarmende gastvrijheid, heerlijk eten met de rijke smaken van het Midden-Oosten (ja, vreemd gaan in de Griekse keuken is soms super lekker!), het prachtige uitzicht vanaf hun terras op stad en haven van Ermoupoli en de eindeloze wandelingen door de stad en over het eiland. Maar meer nog de verhalen waar ze ons altijd weer op trakteren en die nooit vervelen. 

Na het schrijven van het levensverhaal van een groot herenhuis in Ermoupoli, in opdracht, en vele verhalen voor Lychnari, het tijdschrift over Griekenland, is er dan nu toch ook het verhaal van hun eigen leven. Al jong reisden Anke en Lienke zelfstandig door de landen in het Midden-Oosten, in een tijd dat dit, vooral voor alleenreizende vrouwen, zeker niet vanzelfsprekend was. Het leverde hen prachtige ontmoetingen, een groot netwerk van internationale vrienden en onvergetelijke ervaringen op. Die ze nu dus delen met de rest van de wereld via hun boek. 

Het boek is in het Engels (hopelijk volgt een Nederlandse vertaling in de loop van het jaar) en in eigen beheer uitgegeven. De illustraties in het boek hebben zij zelf getekend. Liefhebbers kunnen het boek rechtstreeks bij hen (via mij) bestellen. Het zal waarschijnlijk t.z.t. ook in een beperkt aantal boekhandels verkrijgbaar zijn. Het kost 20,00 exclusief eventuele verzendkosten. Geïnteresseerd? Stuur me even een berichtje via het contactformulier. Hieronder foto's van de omslag en enkele binnenpagina's, evenals de samenvatting in het Engels.

Voorzijde omslag

Voorzijde omslag

Achterzijde omslag

Achterzijde omslag

Illustratie

Illustratie

Illustratie

Voorzijde van het huisje in Ano Syros

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments