Zolderblues

Gepost door: Corry Gepost op: 26 februari 2012 | 0 Reacties

Tags:

Mijn leven staat deze weken in het teken van de zolder. Het leeghalen van die zolder wel te verstaan. En niet alleen de zolder zelf, het gedeelte waar een mens meestal meer verzamelt dan dat hij ooit graag heeft bezeten, nee de hele bovenverdieping moet leeg, dus ook de twee slaapkamers en de overloop. Zucht. Het betekent praktisch gezien dat een deel van mijn dagelijks leven nu in dozen, koffers en plastic zakken wordt gestopt. Om vervolgens her en der te worden neergezet, wachtend op betere tijden. Straks zelfs inclusief mezelf.

Ook vandaag ben ik weer druk in de weer. Ik ruk kasten open, haal planken leeg, verplaats meer stapels van links  naar rechts dan goed is voor de voortgang van de operatie en raak er steeds meer van overtuigd dat ik teveel spullen heb. En dat terwijl ik altijd dacht dat ik zo goed was in opruimen en organiseren. Tja. Wat je al niet moet doen om tot inzicht te komen. Blijkbaar is dat meer dan opbergdozen kopen en af en toe op de rommelmarkt gaan staan. Dat raakt geen diepere waarden en onbekende behoeften om te vergaren en te bezitten, om het maar eens wat filosofisch te benaderen. En die kom ik nu keihard tegen. Weg is de zekerheid dat ik de juiste dingen heb bewaard en twijfel aan mijn keuzes en diepere motieven van het bezit slaan toe.

Een ding is zeker, lang hierbij stilstaan is geen goed idee. De tijd dringt en actie is nodig. Over drie weken komt de aannemer en voor alles wat er dan nog staat komt redding onherroepelijk te laat. Alles wordt verwijderd, gestript, gesloopt en ongezien belanden dan ook de meest waardevolle spullen en herinneringen op de afvalhoop. Hoog tijd dus om deze met de nodige zorg en liefde in een doos te stoppen. En op te slaan in afwachting van betere tijden. Van een splinternieuwe, twee keer zo grote en twee keer zo mooie bovenverdieping waar alles weer een eigen vertrouwd plekje zal krijgen. En ik weer helemaal vrede zal hebben met alles wat ik tot nu toe om me heen verzameld heb.

stapel dozen

kamer

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments