Zon en wolken: herfst op Poros

Gepost door: Corry Gepost op: 28 oktober 2018 | 0 Reacties

Tags: , , ,

assets/2018/Oktober/_resampled/SetWidth260-IMG7395.JPG

Wéken naar uitgekeken. En dan is het eindelijk toch 17 oktober en stap ik om 6.45 in de trein naar Amsterdam en na paar uurtjes vliegveld om 12.00 op het vliegtuig naar Athene. Heerlijk, herfst in Griekenland. Met voorlopig volgens de voorspellingen veel zon. We landen om 16.00 uur in Athene en een klein uurtje later koerst onze auto richting Artemida, de eerste stop. De navigatie wijst ons de weg...

Althans, dat denken we, want eenmaal in de juiste straat blijkt daar veel te zijn maar niet het hotel dat we zoeken. We rijden wat rond maar geen enkel bord kan opheldering verschaffen. Gelukkig stapt op het eind van de straat een man uit z'n auto; de werkdag zit erop. Hij grinnikt als ik vraag of hij weet waar het hotel is. "Hier niet in elk geval. Het is vast in de andere Kanaristraat..." Huh? Enfin, z'n Iphone biedt uitkomst en zo'n 4 km verder schijnt nog een straat te zijn met de zelfde naam. Hij legt uit hoe we moeten rijden en wenst ons succes. En als we het niet vinden mogen we gerust terug komen... :-) Uiteindelijk komt het allemaal goed en de avond brengen we door in het enige restaurant met veel klanten en genieten van (te) veel lekkere hapjes. Zo is de vakantie meteen goed begonnen, morgen naar Poros!

Epidavros

De volgende dag rijden we op het gemakje richting Poros, met een fotostop bij het Kanaal van Korinthe en een heerlijke lunch aan zee. Bij Epidavros zien we een groep parasailers afdalen naar zee, mooi gezicht!

Poros boot

Het is vier uur als we op de boot naar Poros stappen, een tochtje in de zon van zo'n zes minuten. Als de wind door onze haren waait en de meeuwen over ons hoofd scheren is het eilandgevoel compleet. 

Wat volgt is een heerlijke week: wandelen over 'onze' berg, dagje luieren aan het strand, rondje Poros, Methana verkennen met bezoek aan het moerasgebied ervóór, middagje Hydra vanuit Metochi (boottocht van half uur), lekker eten overal, kletsen met vrienden en vooral ook genieten van het uitzicht en de temperatuur. Het deert ons ook niet dat we een paar dagen een weerdipje hebben: bewolking, af en toe een bui en even wat lagere temperaturen. Met een fles wijn, Griekse knabbels en de kaarsjes aan is het 's avonds binnen ook gezellig. De terugtocht op 26 oktober doen we net zo relaxed als heen, met een koffiestop in Epidavros en genietend van de vele prachtige plekjes onderweg. Het is ondertussen weer zonnig en super helder weer geworden, maar om twee uur vertrekt ons vliegtuig naar Brussel. Vakantie weer voorbij, in Nederland wacht regen en 10 graden...  

Hieronder wat foto's met onderschrift.

Kade

Vissers aan de kade

Kade

Poezen wachtend op een visje

Kade

Of luierend op de netten

Berg

Uitzicht vanaf 'onze' berg

Berg

Overal bloeien wilde cyclamen in diverse tinten fuchsia

Berg

Cyclamen op de berg

Schildpad

Rondje Poros, met een wandeling naar de vuurtoren levert behalve mooi wrakhout ook een ontmoeting met deze weggebruiker op..

 

Moerasgebied

Moerasgebied met flamingo's (ver weg), net vóór Methana

Balkon

Ook 's avonds is het nog heerlijk op de veranda.

Tchibo

Tchibo, een van onze 'huiskatten'

Kerkje

Het kerkje bovenop de berg wordt schoongemaakt. De hond houdt ons op afstand... ;-)

Hydra

Hydra, zicht op de haven, van bovenaf

Kat

Heerlijk bankje om te slapen in de zon

Hydra

Het eilandvervoer staat te wachten... (op Hydra geen auto's)

Kat

Lekker zonnig plekje (Poros)

Ochtendzon

Poros in de ochtendzon - dag van vertrek (om 8.10 met de ferry naar de overkant).

Epidavros

Koffiestop in Epidavros.

 

Fotoverslag van de juni-vakantie volgt nog...


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments