Zonnig Kreta in de regen

Gepost door: Corry Gepost op: 10 oktober 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Woensdagavond hebben we de knoop doorgehakt: nog een weekje naar de zon en om precies te zijn naar Kreta. Heerlijk eiland, zuidelijk genoeg om nog lekker weer te hebben en de belofte van weeronline.nl dat het de komende 10 dagen achten en negens zou regenen als het gaat om waardering van de dag. We zijn nu twee dagen op Kreta en het regent inderdaad. Alleen geen achten en negens maar water, veel water. Donkere wolkenluchten worden afgewisseld door een heuse opklaring met veel zon alleen langer dan een kwartier duurt deze gewoonlijk niet. Te kort om te wennen, lang genoeg om te smaken naar meer. Vandaag sprankje hoop, het schijnt vanaf woensdag beter te worden...

Voor dit sprankje hoop hebben we een aardige reis gemaakt. Zondag om 2 uur vertrok ik uit Middelburg en om kwart voor 7 zaten we kant en klaar in het vliegtuig. Helaas vertelde de piloot even later met enige humor dat de Griekse luchtvaartautoriteiten besloten hadden deze zondag eens stipt te doen wat ze zouden moeten doen en bovendien in een wat vertraagd tempo. Waardoor wij lijdzaam moesten wachten op het moment dat we het Griekse luchtruim mochten binnenvliegen. We wachtten, wachtten en wachtten. De ons beloofde versnapering bestond uit een flesje water, maar hoera we zouden wat te eten krijgen als we vlogen (wat uitsluitend een broodje kaas bleek te zijn dat ik niet lust, maar dat ter zijde..). Om 11 uur gingen de motoren aan en niet veel later mochten we inderdaad de lucht in. Griekenland here we come!

We logeren in Rethymnon omdat dit alles combineert: een leuke oude binnenstad, een levendige en echt Griekse atmosfeer, aardig strand (nog niet van kunnen genieten), een haventje en het nodige te zien in de directe omgeving.  Vandaag (maandag) verkennen we de stad, tussen de hoosbuien door weliswaar, maar zoals een Griek zei 'jullie zijn toch niet van suiker?'; kanena problima dus. Het is heerlijk om hier te zijn en de zon komt vast ook nog wel.

Foto's: flinke buien boven Rethymnon en een kijkje nemen in een kleine bakkerij waar het bladerdeeg voor de baklava wordt gemaakt.

Donkere wolken boven Rethymnon

Donkere wolken boven Rethymnon

Bladerdeeg maken

Bladerdeeg maken

Bladerdeeg maken2

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments