Zoveel van plan, zo weinig tijd… en bijna op vakantie

Gepost door: Corry Gepost op: 22 september 2010 | 0 Reacties

Tags: ,

So many things, so little time zingt het in mijn hoofd terwijl ik van heen en weer ren tussen wasmachine, strijkplank en pc. Of eigenlijk geloof ik dat het  so many men so little time was, enfin, voor mij geldt vandaag in elk geval het eerste.  De inpakstress heeft me dan ook volledig te pakken. Koffer ligt open in de slaapkamer, stapels kleding her en der eromheen, boeken, tijdschriften, I-pod, strijkijzer, telefoonlader, fototoestel. Help, ga ik echt maar een week?  Als ik zo doorga haal ik dat overgewicht nog wel. Van de bagage wel te verstaan, heb net gelezen dat 20 kilo het absolute maximum is. Ik was het bijna vergeten, na jarenlange autovakanties met de nu ongekende luxe van een ruime kofferbak en achterbank.

Nog een hoop te doen dus. En dan te bedenken dat ik morgen ook nog moet werken, laatste dagje dat wel. Donderdagnacht naar Schiphol, op weg naar Griekenland. Vóór het zover is ben ik nog van plan een boek uit te lezen dat zich afspeelt in Griekenland, om in de sfeer te komen zeg maar. Het boek heet 'Uilen voor Athene' van de schrijver Jeronimoon. Ik heb het net gekregen en vond het zonde om mee te nemen, ben met nieuwe boeken altijd akelig voorzichtig. Ik ben bijna op de helft en het is al behoorlijk spannend. Ik moest wennen aan de schrijfstijl maar het verhaal boeit toch ook wel. Hoe zou het verdergaan? Hoe zou het aflopen? Als je je dit soort vragen stelt, blijf je lezen. De omslag is een beauty:

Uilen voor Athene

 

J. Jeronimoon - UILEN VOOR ATHENE. ROMAN

ISBN: 9789059118997
Prijs: €18.95                                          Van de website van de uitgeverij

Toen Thomas Bruce in 1801 aan Selim III, sultan van het Ottomaanse rijk een tweede firman ( toestemming) vroeg om de beelden, friezen en metopen van de tempels op de heilige berg in Athene los te hakken, legde de sultan in een onderliggend dokument vast wie de rechtmatige eigenaar was van deze 'Parthenon marbles'.

Na de ontspanning in de politieke betrekkingen tussen Turkije en Griekenland, ontdekten Griekse historici in de tot dan toe geheime archieven, de tweede firman en het onderliggende dokument. Selim III had als groot liefhebber van de Griekse Mythologie in een zelfgeschreven mythe de voorwaarden voor het eigenaarschap van de 'Parthenon Marbles' vastgelegd. Arie Bruin, een selfmade man, en zijn persoonlijke secretaresse Annie Staal komen onverwacht terecht in de race om de kunstschatten. Lukt het hen om de verborgen 'uilen' voor Athene te vinden? Wat is de opdracht van de laatste Lord Elgin aan Sir Evans, leider van de Britse geheime dienst? Zal na meer dan 200 jaar de grootste en meest vergeten kunstroof aller tijden, de diefstal van de 'Elgin Marbles' ongedaan worden gemaakt?

Uilen voor Athene is een spannend verhaal gebaseerd op historische feiten omtrent de diefstal van Griekse kunstschatten door Thomas Bruce, de latere Lord Elgin.

Mocht ik het nog uitlezen vóór morgenavond, dan zal ik dit blog nog wat aanvullen. Maar ja, ik ben realistisch, ik heb nog een hoop te doen...

N.B. Er staat al een recensie van het boek op internet.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments