Zware aardbeving in Griekenland

Gepost door: Corry Gepost op: 14 februari 2008 | 0 Reacties

Tags: ,

Inmiddels staat het op alle nieuwssites: Vanochtend vond er in Griekenland een zware aardbeving plaats. Het epicentrum lag ongeveer 50 km ten zuiden van de Peloponnesus, onder de zeebodem op zo'n 30 m diepte. De beving had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. Ook zijn er later nog twee naschokken geweest. Gelukkig schijnt de schade mee te vallen en zijn er (nog) geen slachtoffers gemeld. Ik ga in elk geval straks even naar het Griekse nieuws kijken, om 21.00 uur op ERT.


Griekenland is het land met de meeste aardbevingen in Europa. Deze fortuinlijke situatie dankt het land aan de ligging op belangrijke breuklijnen tussen de Euroazatische plaat en de Afrikaanse plaat.

Ik moest meteen terugdenken aan een vakantie op Evia, een jaar of zes, zeven geleden. Na twee weken leverden we onze huurauto in op het vliegveld en kregen de geijkte vraag 'waar zijn jullie allemaal geweest?' Toen we antwoordden 'Evia' hoorden we van de aardbeving. Ze moesten erg lachen toen wij meldden dat we nu pas snapten waarom we op een nacht wakker werden en dachten gedroomd te hebben dat alles bewoog... Tja. Zo veel aardbevingen heb ik in mijn leven niet meegemaakt, hoor, je krijgt er dus niet echt ervaring mee.


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments