De ene voet na de andere... onderweg naar?

Gepost door: Corry Gepost op: 2 juni 2010 | 1 Reacties

Tags:

Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Zo ontspannend. Zo verfrissend. Relaxt en inspirerend tegelijk. Je hoofd wordt leeg, dan gaat het borrelen en voor je weer terug bent op je thuishonk is er een waterval van ideeën over je heen gevallen. Geen idee hoe het komt, maar het werkt perfect. Misschien door de regelmatige cadans, je ene voet voor de andere zetten. En verder niets. Geuren snuiven, kleuren zien, de wind voelen. Wandelen...  elke dag verrassend.

Twee jaar geleden had ik het ineens gehad met het zitten. De hele dag noodgedwongen op een bureaustoel, eenmaal thuis aan tafel, 's avonds op de bank of luie stoel. Op visite, in de kroeg, op het terras. Overal zitten. Veel te veel zitten.  En ook moe, hoofdpijn, zere spieren, dat ging zich veel te veel afwisselen. Dus, actie! Van de ene op de andere dag ging ik wandelen. Elke dag een uur, soms iets minder, vaker iets langer. Wat een ontdekking!

Nee, het is niet saai. En nee, je hoeft niet altijd het zelfde 'rondje rond de kerk' te doen. Vele wegen leiden naar Rome en ook in een straal van 15 km is van alles te beleven en te ontdekken. Nu heb ik de mazzel dat ik aan de rand van de stad woon en net zo snel buiten de stad als in het centrum ben. En daarmee is de variatie natuurlijk al enorm. Afhankelijk van het weer, het uur van de dag en de stand van de zon (als hij schijnt..) kies ik een weg. Soms een combi met visite, met boodschappen doen of met brieven posten. Maakt niet uit, als het maar lukt om elke dag te lopen.

Het is inmiddels zo verslavend dat ik er van baal als het té hard regent. Want eerlijk is eerlijk, een beetje regen kan ik wel hebben, maar als het met bakken uit de lucht valt blijf ik binnen. Er zijn grenzen... Maar inmiddels weet ik wel dat er weinig op kan tegen wandelen. Sportschool, hardlopen, spinnen, mij niet gezien!

Van 1 juni 2010 tot 1 juni 2011 maak ik elke dag een foto tijdens de wandeling. Ze staan in de foto-gallery. Lijkt me grappig om volgend jaar terug te kijken op een jaar wandelinspiratie! Hieronder de foto van 1 en 2 juni. Vandaag was ik op de boulevard, heerlijk in de zon, strakblauwe lucht en weinig wind. Super!

wandelpad Griffioen

1 juni

 

Boulevard Vlissingen

2 juni


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Inderdaad, hoe het werkt is een mysterie maar het werkt: wandelen is goed voor iedereen.
    Kom eens op Ithaka wandelen, Corrie.

    Posted by Ester van Zuylen, 29/07/2010 11:21pm (11 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments