Dolce far niente

Gepost door: Corry Gepost op: 27 april 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Het kost me niet de minste moeite. Waar voor veel  activiteiten nog wat extra motivatie nodig is, wat extra vaart gezet moet worden om tot beweging over te gaan, geef ik me hier moeiteloos aan over. Het gaat helemaal vanzelf. En ik ben er nu achter dat dit iets is om  blij mee te zijn. Er worden boeken  over geschreven, seminars georganiseerd en cursus in gegeven. En mij lukt dit zomaar zonder enige inspanning! Zittend in de tuin, genietend van de zon, dompel ik mij onder in de loomte van de dag.

Het is half 3. De blaadjes in de seringenboom ritselen door de wind en ik doezel een beetje weg. In de bomen in de zijstraat zit een klasje vogeltjes te oefenen in zingen, ik hoor in de verte een hond blaffen. Verder is het stil, alle buren zijn aan het werk. Of weg. Ze zijn in elk geval niet binnen gehoorsafstand en ik geniet. Van de rust, van het nietsdoen. Dolce far niente. Zalig niksen, op zomaar een zonnige vrijdagmiddag. Op de tafel liggen een paar tijdschriften, mijn telefoon, een mok koffie, een glas water en twee boeken. Ik drink wat, blader een tijdschrift door en  vind het verder prima om een beetje voor me uit te kijken, de kat te aaien en te dagdromen. Onbegrijpelijk dat iemand hiervoor op cursus moet... Misschien kan ik hier les in geven?

Mijn laatste vondst op de markt heeft de aansprekende titel 'De pocket van de onthaasting'. En aangezien hier behoefte aan schijnt te zijn en ik toch ook wel nieuwsgierig was wat er in zou staan, ging het op de meeneemstapel. Nu zit ik er wat in te bladeren, hier en daar wat te lezen en eerlijk is eerlijk, het is toch wel grappig. Grappig om te herkennen dat sommige dingen zo logisch zijn  maar blijkbaar toch ook lastig om echt aan toe te geven. Ik lees tal van tips om rustig te worden, stress van je af te laten glijden en vele manieren om inspiratie te verkrijgen door niets te doen. En dat is dus bekend terrein voor mij...

Zitten en niksen, wandelen en de lucht bekijken, vanaf een terras naar de zee kijken of fietsen langs de waterkant. Veel plezier, weinig moeite. Kost alleen een beetje tijd, maar zoals de goeroe van de rust en schrijver van het boekje zegt "beeld je altijd in dat je alle tijd van de wereld hebt. Je zult zien dat je het krijgt". Dat zegt ie trouwens ook van andere dingen. Hij heeft er zelfs een wiskundige formule voor bedacht: C = M+G+F . Consequentie (opbrengst), = Motivatie + Geloof + Focus. Wil je iets bereiken, wees zeer gemotiveerd, geloof heilig dat je het gaat halen en focus je er volledig op. Als je echt maximaal resultaat wilt halen moet je de formule nog sterker te maken door de I van inspiratie toe te voegen.  Dat is wat je krijgt als je in een volledige rust, haast meditatieve toestand kunt komen waarbij je van te voren je gewenste opbrengst schetst, dan volledig laat rusten en wegzakt in de stilte om je daarna open te stellen voor je gedachten, weten, inspiratie. En dit vervolgens opschrijft en aanvaardt. Hmm, klinkt ook niet ingewikkeld.

Als je dit steeds weer toepast kun je er volgens de schrijver op vertrouwen dat je steeds op tijd de goede ingevingen krijgt, geïnspireerd en zonder moeite je weg bewandelt en gelukkig bent in wat je doet en bereikt. Kijk en dat is toch voldoende motivatie om je regelmatig over te geven aan zo'n heerlijk middagje niksdoen. Want wie weet levert dat een schat aan inspiratie en goede ideeën op. En dat is toch mooi meegenomen!

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments