Druk

Gepost door: Corry Gepost op: 8 mei 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Ik heb het druk. Terwijl ik zo relaxed mogelijk sta te strijken tollen de gedachten door mijn hoofd. Vanavond in elk geval nog X bellen en Y en Z een mailtje sturen. Een verhaal schrijven voor een verjaardag, een start maken met de voorbereiding voor een uitje van de vriendengroep en alvast nadenken over de presentatie die ik volgende week op mijn werk ga houden.

Mijn weblog updaten, twee files met foto's uitzoeken, een samenvatting van een recent gelezen boek maken, vijf boeken waar ik in bezig ben uitlezen, nieuwe boeken in de webshop zetten, mijn moeder bellen, de kledingkast uitruimen, shawls en tassen een ander plekje geven, een nieuwe column schrijven, een grote hoeveelheid draad en lapjes uitzoeken, de zolder verder leeghalen, met de kat naar de dierenarts, de vloer in de was zetten, planten in de tuin verplaatsen en de tekening van de verbouwing bespreken met de aannemer. In twee minuten beschreven maar al dagenlang in mijn hoofd.

Goed, ik heb het dus druk. Niets bijzonders eigenlijk, de halve wereldbevolking heeft het druk. Een groot deel daarvan met het vergaren en bereiden van het dagelijks voedsel en het vinden van een veilig onderkomen voor de hele familie. Als ik dat naast mijn druk-zijn zet, blijft daar natuurlijk niets van over. En daarbij, ik ben niet de enige. Mijn vrienden hebben het druk, mijn baas heeft het druk en als ik de verhalen om mij heen mag geloven hoort druk zijn bij het leven van nu. Niet aan te ontkomen, accepteren en koesteren dus.

En daar zit nu juist het probleem. Want ik wil ruimte in mijn hoofd. Ik wil vrolijke gedachtekronkels de kans bieden om te buitelen en mij te verrassen met nieuwe ideeën. Ik wil nieuwe zinnen laten ontstaan, leuke voorvallen registreren en genieten van het bruisen van binnen. En op de een of andere manier heb ik het gevoel dat daar ruimte voor nodig is, ruimte in mijn hoofd en daarmee in mijn hart. Vanaf nu ga ik er wat aan doen, mezelf inbeelden dat ik alle tijd van de wereld heb. Die dan volgens de wet van de aantrekkingskracht in overvloed mijn kant op zou moeten komen. De vraag is alleen of dat vanavond al is.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments