Geen vaste verbintenissen

Gepost door: Corry Gepost op: 23 maart 2011 | 0 Reacties

Tags:

Ik ben net aan het afwassen als de telefoon gaat. Blij trek ik snel mijn handschoenen uit en ren naar de telefoon. Dat zal hem zijn! Mijn tot nog toe onbekende toekomstige minnaar die me al weken lang elke dag meerdere malen belt. Dat zie ik aan het nummerdisplay op de telefoon. Al twee weken lang elke dag een onbekend nummer en niemand die een boodschap inspreekt.

"Goedemiddag, spreek ik met mevrouw C. Brand?" Mis, denk ik, dit is té formeel. Te veel op één toon, te vragend en te weinig betrokken, dat hoor ik meteen. Op mijn aarzelend "ja?" steekt hij van wal. "U spreekt met M. van KPN, heeft u heel even tijd voor mij?" Nee, natuurlijk niet. Ik verwacht mijn nieuwe minnaar en niet een hoog van de toren blazende KPN-volgeling.

"Als u het héél kort houdt" antwoord ik zo aardig mogelijk. "Mevrouw, ik heb fantastisch nieuws voor u. U bent al heel lang klant bij ons met een weekend-bel-vrij abonnement. Bent u daar nog steeds tevreden over?" Het blijft even stil. Ik denk; ik heb géén idee; heb ik een weekend-bel-vrij abonnement? En heb ik dat zelf aangevraagd?  "Ik ben altijd zeer tevreden met alles" antwoord ik zelfverzekerd. "Dat is fantastisch om te horen. En dan mag ik u ook nog iets aanbieden". Ik trek mijn wenkbrauwen op. De adder onder het gras staat op het punt tevoorschijn te komen.

"Als u nu toezegt nog minimaal 18 maanden klant bij ons te blijven krijgt u nu ook nog een korting op uw abonnement. Want dat betekent dat bla bla bla... Ik ben al afgehaakt. Nog 18 maanden klant, dat is anderhalf jaar, dat kan ik niet overzien hoor. Misschien wil ik volgende week wel naar UPC of zo. "Meneer, ik sluit nooit meerjarige verbintenissen af, en dus ook nu niet met u. Ik wil graag op ieder moment kunnen besluiten om iets anders te gaan doen." Het is even stil aan de andere kant. "Prima, mevrouw, u heeft helemaal gelijk. Dan wens ik u nog een fijne dag verder. Na dit gesprek hoort u nog een bandje van het bel-me-niet register. U kunt u daarbij inschrijven. Wij zijn verplicht  u dit te melden. Dag mevrouw."

Ik wens hem ook een fijne dag en denk 'Bel-me-niet register? Daar heb ik me toch al  lang geleden een keer aangemeld? Ik zucht. Ook dáár zal ik wel geen meerjarige verbintenis zijn aangegaan.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments