Grote liefdes, veel plezier!

Gepost door: Corry Gepost op: 10 februari 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Ik heb, zoals zo veel mensen, meerdere liefdes. Grote liefdes, echte liefdes, geheime liefdes, van alles wat. Van die liefdes die niet alleen je hart verwarmen, maar zelfs in meer of mindere mate de motor zijn van je dagelijks bestaan. Een reden om op te staan en de dag weer blij te begroeten (nou ja, meestal dan...). Liefdes die ervoor zorgen dat je altijd iets leuks kunt gaan doen.

Een van die liefdes zorgt er voor dat ik vele zaterdagochtenden voor dag en dauw opsta, snel een kop koffie naar binnengiet en soms al om half 8 in de auto spring. Om toch vooral niet te laat te komen voor de eerste keus. De eerste keus bij de rommelmarkt van de buurtvereniging, de kringloopwinkel in de stad of zelfs een dorpsopruiming een paar eilanden hier vandaan is mij heel wat waard. Daar wachten namelijk duizenden dingen op een nieuwe eigenaar.  En ik hoop daar mijn slag te staan...

De liefde voor het verzamelen van boeken, servies, glas en ander moois en dit vervolgens via internet of op de markt te verkopen is een verslaving die volgens mij best gezond is. Je blijft er door in beweging, krijgt genoeg buitenlucht en over sociale contacten heb je nooit te klagen. Het is altijd gezellig, levert vaak leuke en verrassende gesprekken op en je kennis van spullen en mensen wordt alsmaar groter. Dat je banksaldo ook nog wordt gespekt is daarbij een leuke bijkomstigheid.

Het inkopen op markten en in kringloopwinkels vind ik elke keer weer spannend; hoe zal het zijn, wat tref ik aan, zit dé superaankoop er dit keer bij? Afgelopen zaterdag was het weer eens zo ver. Om acht uur reed ik al naar de voetbalvereniging om daarna om negen uur nog eens aan te sluiten in de rij bij de plaatselijke brassband. Beiden hadden een grote boekenmarkt met een overweldigend aanbod georganiseerd. Mijn ogen vlogen begerig langs de titels op de tafels, ik dook in de overvolle dozen die eronder stonden en vulde tassen en doosjes met boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Romans, thrillers, creatieve boeken, maar ook een prachtig fotografieboek, een historisch epos, twee recente managementboeken en een reisboek van Zuid-Afrika.

Ruim zeventig boeken was uiteindelijk de oogst. Het was smullen 's middags op de bank. Ieder boek even inkijken, stapeltjes maken wat ik nog wil lezen en welke niet, hoe het te koop aangeboden gaat worden (internet of op de markt) en bedenken wie ik in elk geval even ga mailen over een bijzondere vondst. Wat wordt er toch veel moois geschreven! En wat doen mensen soms prachtige boeken weg. Waar ik vervolgens weer vele uren zoet mee ben...

Natuurlijk kan ik nu gaan vertellen dat hier een hoger doel mee gemoeid is. Dat ik principieel voor recycling ben, dat er toch al te veel wordt weggegooid en te weinig wordt hergebruikt, of dat mijn doel is om dure spullen tegen betaalbare prijzen aan te kunnen bieden. Ik kan ook zeggen dat boeken vele levens behoren te hebben, dat kwaliteit eeuwigheidswaarde heeft en dat we duurzaam om moeten gaan met onze planeet. Allemaal waar. Maar net zo waar is het, dat het altijd heel eenvoudig is om achteraf prima argumenten te bedenken om een grote liefde te mogen volgen!

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments