Is het zo eenvoudig?

Gepost door: Corry Gepost op: 28 augustus 2010 | 2 Reacties

Tags:

Een paar maanden geleden besloot ik om vanaf 1 juni elke dag een foto te maken. Bedacht toen ik zoveel mooie dingen tegen kwam tijdens de (vrijwel) dagelijkse wandeling. Toen ik vanmiddag de zoveelste foto nam, realiseerde ik me dat het toch steeds weer lukt om een andere plaatje te maken. Terwijl ik toch heel vaak gewoon hier in en om de stad wandel. En wat zo grappig is, ik heb intussen heel veel leuke hoekjes, doorkijkjes, verrassende kunstwerken en prachtige straten ontdekt. Alsof je beter kijkt als je een foto wil maken. Terwijl dat meestal niet eens bewust zo is. Maar op de een of andere manier valt je steeds meer op.

Zou het zó eenvoudig zijn om beter om je heen te kijken? Om je bewust te zijn van alles wat om je heen te zien is, wat er gebeurt? Is dat een opstapje naar ´mindfull´ leven? Gewoonlijk ben ik nogal een dromer, zo iemand die behoorlijk wazig rond kan kijken, mensen over het hoofd kan zien (zag je me nu écht niet...?) en op moet passen om niet zodanig in gedachten rond te lopen dat ik het rode verkeerslicht helemaal mis. Maar nu zie ik toch maar mooi de prachtigste wolkenluchten, bloeiende bloemen, koeien die me vol interesse aankijken als ik voorbij loop en oude bekenden die helemaal verheugd zijn dat ik het nu eens doorheb dat ze langsfietsen...

Dus, wil je bewuster leven, maak elke dag een foto!

bloemen

(en begin een weblog Wink)


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Da's lang!! Ik weet niet of ik het zo lang ga volhouden :-) Voorlopig eerst maar eens een jaar proberen. Maar tien jaar dagelijkse foto's geven wel een uniek document van je omgeving.

    Posted by Corry, 31/08/2010 7:15pm (11 years ago)

  • Ik heb ooit eens (15 jaar geleden) een film gezien in het filmhuis; smokie heette die film denk ik. De eigenaar van de sigarenwinkel maakte ook elke dag een foto, wel 10 jaar lang ofzo.

    Posted by Yvon, 29/08/2010 8:02pm (11 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments