Licht leven

Gepost door: Corry Gepost op: 20 mei 2011 | 0 Reacties

Tags: ,

Vijf jaar geleden leefde ik een tijdje vanuit mijn auto. Nee, ik was niet uit mijn huis gezet. Ook geen dramatische scheiding met psychische wanorde als gevolg achter de rug. Ik had een sabbatical van een half jaar geregeld en trok vijf maanden met een kofferbak en achterbank vol kleding, boeken en ander noodzakelijk spul door Griekenland. Een heerlijke tijd! En niet alleen door de fantastische reis langs stille dorpen en ruïnes, spectaculaire kusten en uitzichten, de ontmoetingen met goden en andere grootheden, maar daarnaast ook door de eenvoud in het dagelijks bestaan.

Alles wat ik nodig had, naast de niet al te uitgebreide inventaris van een appartement of kamer, zat in mijn auto. Kleding voor alle weertypen van maart tot augustus, genoeg boeken om aan mijn leestic te voldoen, toiletspullen, strandartikelen, een radio/CD-speler, wat CD's, een cafetière en een wok, een melkkan, twee bekers en twee wijnglazen, een mini-kookplaatje, mijn eigen kussen, een slaapzak annex stoelhoes, beetje bestek en wat kleine Hollandse cadeautjes om uit te delen. En natuurlijk ook mijn fototoestel, GSM, laptop en een verrekijkertje om niets te missen en alles vast te leggen voor de eeuwigheid. De auto was een verlengstuk van mijzelf en een vaste waarde in mijn avontuurlijk en dynamisch bestaan. Meer dan wat ik wilde hebben was binnen handbereik.

Toen ik na de reis weer thuis kwam was het wennen. Aan het binnen leven (elke dag regen!), aan de gesprekken met familie en vrienden, aan het verkeer (al die relaxte slakken op de weg), aan de verwachtingen van iedereen en vooral ook aan alle spullen in mijn huis en leven. Ik vond het allemaal veel te veel en begon kwistig uit te delen en weg te doen. Rommelmarkt en kringloopwinkel verlosten mij van de overdaad. Het werd leger en rustiger en ik begon me weer thuis te voelen.

Inmiddels ben ik kampioen in opruimen en herorganiseren. Af en toe, als ik toch dreig te bezwijken aan een bijna onweerstaanbare aankoop spreek ik mezelf streng toe: Denk erom, je kunt prima leven met alles wat in één auto past. En kan dit er dan nog bij?

kofferbak


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments