Op naar open kennisnetwerken

Gepost door: Corry Gepost op: 9 april 2010 | 0 Reacties

Tags: , ,

Vorige maand was ik op een werkbijeenkomst over informatiemanagement. Ook in mijn organisatie een hot item, hoe zorgen we als kennisintensieve organisatie ervoor dat informatie goed toegankelijk is voor medewerkers en derden. En hoe zorg je ervoor dat impliciete kennis expliciet wordt, oftewel kennis delen in de organisatie. Nog een hele klus om dat goed te doen. Nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld kunnen dit wel een stuk eenvoudiger maken. Dat was de boodschap van de dag.

De begeleider was een adviseur van Alares, een organisatie die zich bezig houdt met kennis delen en onder meer een leuk boekje heeft uitgegeven dat de open kennisomgeving als onderwerp heeft. In dit boek maakt Alares haar gedachtegoed wereldkundig over kenniswerkers in professionele organisaties die opereren in een verbonden wereld. In vijf bondige hoofdstukken neemt de schrijver je mee in de wereld van de verbonden kenniswerker. Kennisintensieve organisaties moeten leren omgaan met de nieuwe dynamiek en de 'nieuwe' kenniswerkers die erin opereren.

De wereld van de kenniswerkers is virtueel verbonden door online netwerken. LinkedIn, Youtube, Wikipedia, Twitter en Flickr zijn enkele populaire voorbeelden. De verbonden kenniswerker gebruikt niet alleen veel van deze online netwerken privé, maar ook steeds vaker zakelijk. Om die redenen moeten kennisintensieve organisaties veel meer gebruik maken van de verbondenheid van de eigen kenniswerkers met de virtuele netwerken eromheen.

Geïnteresseerd? Je kunt het boekje downloaden, Alares stelt het voor distributie beschikbaar.

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments