Was het maar vast mei...

Gepost door: Corry Gepost op: 8 februari 2009 | 0 Reacties

Tags:

Terwijl het hier buiten SNEEUWT zit ik op de bank met de kaart van Griekenland op schoot. De kaart van de Peloponnesus om precies te zijn. Even een uurtje plannen maken, even een beetje voorpret bij het opperen van ideeën. Op 2 mei vertrek ik voor ruim twee maanden naar Griekenland, rond 8 juli gaat het weer richting Nederland. Wat een heerlijk vooruitzicht! Tijd zat om weer van alles te gaan bekijken, meemaken, ervaren en ondernemen. Super, ik heb mijn Griekse les- en leesboeken ook al weer opgezocht.

Want er valt toch wel weer wat op te halen. Nu weet ik dat het straks vast van zelf zal gaan, maar een beetje voorbereiding kan geen kwaad...Lachen En is vooral ook erg leuk. Voorbereiding bestaat verder ook uit veel CD'tjes draaien en Griekse gerechten koken!

Voor de liefhebber, hierbij het recept voor een overheerlijke (en gemakkelijk te maken) preitaart:

Prasopita uit Kozani (preitaart)
Voor zes personen

Nodig: 6 preien - 100 ml olijfolie - zout, peper - 1 bosje dille - 2 laurierblaadjes - 50 g grove griesmeel of couscous - 3 eieren - 100 g geraspte kaas - 2-3 el paneermeel - 200 g feta.

Preien halveren, goed schoonspoelen en in dikke stukken snijden. Goed wassen. De olie in een steelpan verhitten en de prei 5 minuten smoren. Zout en peper erbij. De gehakte dille en de laurierblaadjes toevoegen en 10 minuten roerend garen. De laurierblaadjes eruit halen, de griesmeel (of couscous) erbij doen en doorroeren. De eieren in een schotel doen en doorroeren, en daarna bij de prei doen. Alles goed vermengen en dan de geraspte kaas erbij.

Strooi nu het paneermeel in een lage ovenschaal en gelijkmatig over de bodem verdelen. Lepel voor lepel de groentemasse erop scheppen. Kleine fetablokjes erover verdelen. Dan midden in de oven bij 220 graden een half uur bakken. Warm serveren.


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments